• Geografická olympiáda

          • Aj tento šk. rok sa naši žiaci zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády, ktoré sa konalo 31. 3. Súťažili sme v 3 kategóriách. Najúspešnejší boli najmladší žiaci v kategórii G: Michal Kolenčík 2. miesto; Laura Sucháňová 3. miesto. Úspešnou riešiteľkou bola aj Natália Danišová (kategória F), ktorá obsadila 7. miesto. Srdečne blahoželáme! Geografická olympiáda patrí medzi obľúbené súťaže, o čom svedčí aj veľký záujem detí. Tento rok sa v okresnom kole stretlo takmer 170 žiakov. Preto naše poďakovanie za reprezentáciu školy patrí aj Kristiánovi Hnilkovi a Miške Benkovej. Veríme, že aj im budúci rok prinesie radosť v podobe úspechu. Ďakujeme!

          • Deň bez školských tašiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň bez školských tašiek.

            Keďže je apríl, mesiac bláznov, chceli sme spraviť niečo zábavné a kreatívne. Rozhodli sme sa spraviť menšiu aprílovú akciu pre deti tzv. "Deň bez tašiek". Deti mali za úlohu priniesť si školské veci v niečom, čo mohlo nahradiť školskú tašku. Tí, ktorí sa zapojili, boli naozaj kreatívni. Žiaci si doniesli rôzne veci od košíkov, cez prepravku na zajace až po fúrik. Pochvala patrí aj našim žiačkam z 9. ročníka, ktoré zorganizovali túto akciu. Bolo to veselé a výučbu to vôbec neohrozilo. Nikto si nezabudol školské pomôcky ani desiatu. Bolo to super.

          • EXPERT geniality show


          • Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do súťaže EXPERT geniality show. Žiaci si vybrali dve témy, v ktorých súťažili so svojimi  rovesníkmi. Do súťaže sa celkovo zapojilo 11 012 žiakov z celého Slovenska. Tí žiaci, ktorí sa v niektorej téme vo  svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali diplom s titulom Expert.

            Medzi našimi žiakmi tak máme Expetov v téme: Ako funguje svet, Päť jazykov kultúry, Góly, body, sekundy, Mozgolamy. Ak  niektorý žiak bol expertom v oboch témach, získal  ešte aj diplom TOP Expert.

            Všetkým súťažiacim gratulujeme

          • Výstava ručných prác v Čabe

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava ručných prác v Čabe.

            Ručné práce sú našťastie stále živé, čo sme videli na výstave v Čabe. Jedna 83 ročná pani, ktorá sa v mladosti vyučila umelecké kováčstvo, dokázala prejsť na jemnú prácu. Svoj obdiv ku  krojom, ktoré sú svojou pestrosťou a rozmanitosťou jedinečné na celom svete, pretavila do prekrásnych bábiky v krojoch. Boli rôzne podľa regiónov a remesiel. Ďalej tam boli nádherné paličkované krajky, zdobené vajíčka, vyšívané obrusy či dokonca vence z kvetov, ktoré nosili kedysi slobodné dievčatá na hlavách. Videli sme aj prekrásne maľované obrazy, kde bola dokonale zvládnutá hra svetla. Boli naozaj ako od starého renesančného umelca, živá krása. Zaujalo nás aj obrovské pštrosie vajca, ktoré bolo opletené jemným drôtom a veľa iného. Aj naše deti sa v škole snažia vrátiť ku týmto nádherám, učia sa štrikovať aj vyšívať. Veríme, že tu nabrali veľa inšpirácií a ich zvedavosť ich povedie v spoznávaní vlastných schopností vytvoriť niečo pekné vlastnými rukami. Ďakujeme.

          • Anglické divadlo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglické divadlo .

            Osviežení prechádzkou po hradnom areále v Nitre sme v Kultúrnom centre na Zobore pozorne počúvali mladých hercov z Martina, ktorí sa plynulou angličtinou a vtipnými presvedčivými výkonmi podujali nielen nás zabaviť, ale aj ukázať nám, aké dôležité je podeliť sa s inými o pozornosť, starostlivosť a lásku nielen v rodine,ale aj s našimi priateľmi a blízkymi.

        • Návšteva škôlkarov z MŠ Nové Sady
          • Návšteva škôlkarov z MŠ Nové Sady

          • Dňa 29. marca 2023 zavítali do našej školy predškoláci z MŠ Nové Sady. Neprišli však iba na „pozeračky“, ale aj čomusi sa trochu podučiť a zoznámiť sa s našou školou. Privítala ich usmievavá pani učiteľka a nedočkaví prváci z 1. A triedy, ktorí sa s nimi podelili o školské lavice. Predškoláci si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Spoznávali písmenká, spievali a spoločnými silami vyrábali veľkonočné dekorácie. Veríme, že sa škôlkarom u nás páčilo a že sa s nimi stretneme na zápise v našej škole. Dúfame, že si deti odniesli zo školy nielen maškrtku a malý darček, ale aj dobrý pocit, že aj ony raz budú veľkí školáci. Ďakujeme za návštevu. Taktiež sa veľmi tešíme na stretnutie detí z MŠ Čab. 

             

          • Ocenenie výhercov okresného kola TECHNICKEJ OLYMPIÁDY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ocenenie výhercov okresného kola TECHNICKEJ OLYMPIÁDY.

            Naši šikovní žiaci, ktorí vyhrali okresné kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY si okrem dobrého pocitu odniesli aj malé ocenenie, pričom tento úspech je zohľadnený aj na prihláškach na stredné školy. Je dobré zúčastňovať sa rôznych súťaží, pretože pri múdrych hlavách a troche šťastia je odmena istá, preto povzbudzujeme aj ďalších, ktorí by opäť mohli žať úspech pozdvihujúci sebavedomie. Blahoželáme.

        • Dotácia na stravu od 01.05.2023
          • Dotácia na stravu od 01.05.2023

          • Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to elektronicky vyplnením návratky zo svojho rodičovského konta cez Edupage najneskôr do 31. 03.2023.

            Návratku je potrebné vyplniť za každé dieťa zvlášť. (návod na vyplnenie návratky: https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u4450 ).

             

            V prípade, ak nevyplníte návratku v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.      

          • KORČULIARSKY KURZ Nitra 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KORČULIARSKY KURZ Nitra 2023.

            Kto vie? Možno je medzi nami nový veľký talent ako Pavol Demitra či Zdeno Chára, možno Ondrej Nepela, Jozej Sabovčík či Nicole Rajičová... Kto vie? V každom prípade sme sa pokúsili naučiť sa čo najlepšie zvládnuť základy korčuľovania, zdokonaliť sa a vylepšiť v tomto krásnom športe.